Hjem » Klimabevidsthed i det store og små: Brug fundablokke til dit byggeri

Klimabevidsthed i det store og små: Brug fundablokke til dit byggeri

Vi står efterhånden et sted, hvor man ved mange af de valg, man tager, bliver konfronteret med klimabevidstheden. Det gælder alt fra store ting som det fundament, huset bliver bygget på, til de små ting, der handler om den veganske mælk eller plantekødet.

Overvejelserne er vigtige

Dét at overgive sig fuldt ud til den perfekte livsstil med bæredygtighed er en svær opgave at sætte sig selv for. Hvis man tænker i disse baner – hvor man skal leve efter den perfekte bog – skal mange omlægge hele deres livsstil og alligevel kan man ikke efterleve de ambitioner. Det vigtige aspekt i denne retning, er at man har overvejelserne med i de valg, man tager.

Man kan ikke fra den ene dag til den anden ændre på alt, men man kan tage et valg om at leve anderledes og mere bæredygtigt. Hvis bare man vænner sig selv til at tænke i disse baner, bliver det også naturligt, når man står overfor nogle valg – hvad enten det er i supermarkedet eller valget af byggemateriale – at handle efter klimaets behov.

Hav miljøet i tankerne, når de større valg tages

Der er mange steder i livet, man kan ty til de alternative løsninger. Det kan dog sommetider være svært at se, hvor man kan ændre på tingene. Hvis man er af ældre generation, er denne tankegang ikke noget, man er vokset op med, og derfor skal man først nu til at uddanne sig selv og tilegne sig viden. Og når først man har levet på én måde hele livet, er det ikke bare lige sådan at omstille sig.

De fleste er begyndt at forstå, hvordan man kan gøre en forskel ved fx at leve vegetarisk, købe danske råvarer osv. Men hvad gør man, hvis man skal bygge et hus og samtidig tænke på miljøet?

Fundablokke er gode for miljøet

Når der skal bygges, handler det om at anvende robuste materialer, der holder længe. Dette er netop hvad fundablokke kan. Og hvad der ydermere er godt ved fundablokke, er naturmaterialet beton, blokken er lavet af. Beton er en blanding af vand, sand, grus og kalk, hvilket alle er råstoffer, der kan findes lokalt. Dette er første step mod den bæredygtige bygningskonstruktion. Hvad der ellers gør beton miljøvenligt er den lange holdbarhed, der gør, at den kræver minimal vedligeholdelse, og jo mindre vedligeholdelse, jo mindre skade på miljøet.

 

admini

Back to top