Hjem » Rygsmerter, vor tids største samfundsproblem

Rygsmerter, vor tids største samfundsproblem

Næsten en million mennesker har årligt problemer med rygsmerter i Danmark. Hovedpine er sammen med ondt i ryggen den hyppigste årsag til fravær fra arbejde og uddannelse.

Omkring 20 af alle sygemeldinger i Danmark sker som følge hovedpine, primært i form af migræne. Hele 80% angiver at være plaget af hovedpine eller nakkesmerter årligt, mange i sådan en grad at de må søge behandling hos f.eks. en kiropraktor for at afhjælpe symptomerne. Nakkesmerter, hovedpine, rygsmerter mm er derfor en stor samfundsmæssig byrde og koster det danske samfund milliarder hvert år – ikke alene i sygemeldinger, men også direkte udgifter til læge, tilskud til fysioterapeut eller kiropraktor, men også udgifter til den gruppe af danskere som ikke formår at være på arbejdsmarkedet pga deres rygsmerter.

Forskningen viser at selv 2ugers fravær fra arbejdsmarkedet pga smerter i ryggen mindsker sandsynligheden markant for ikke at vende tilbage overhovedet. Heldigvis tidlig indsats at opveje denne risiko betydeligt. Tidlig indsats for at hjælpe folk tilbage til arbejdsmarkedet er derfor vigtigt for at mindske den potentielle samfundsbyrde som rygsmerter og hovedpine kan være.

Nakke og rygsmerter er ikke alene et problem pga sygemeldinger, men også for den enkelte da dette ofte påvirker dennes livskvalitet i en sådan grad at man ofte trækker sig fra sociale sammenhænge og derved risikere at isolere sig ydereligere med ens problem

Din Kiropraktor København kan hjælpe

Kiropraktorerne er den faggrupper som generelt ser og hjælper flest patienter med ryg og nakkesmerter. I modsætning til hvad mange måske tror, så er kiropraktorerne uddannet sideløbende med lægerne i Odense og har en 5 årig kandidat uddannelse bag sig.

Din kiropraktor er derfor godt klædt på til at hjælpe og vejlede dig ifht dine ryg og nakkesmerter. De fleste vil allerede efter første behandling hos din kiropraktor København opleve stor bedring i deres symptomer.

Din kiropraktor kan tillige hjælpe dig med råd ifht genoptræning og øvelser – både ifht de akutte smerter men også forebyggende for at undgå smerter på den lange bane.

Ikke alle forløb er dog lige simple, og nogle forløb kræver behandling samt træning over længere periode for at bedres. De fleste kommer tilbage til normal hverdag uden restgener, men for enkelte handler det om at få hverdagen til at fungere bedst muligt med færrest mulige gener. Vigtigt er det dog at få gjort noget ved dine nakke og rygsmerter, da der ofte er hjælp at hente.

Aktiv hvile

Selvom smerten måske føles sådan, så er den sjældent et udtryk for noget alvorligt. Det er samtidig vigtigt ikke at skåne ryggen for meget, selv i akutte smerte perioder. Det er vigtigt at holde ryggen og kroppen i gang inden for det som den vil tillade, og ikke bage ligge sig i sengen og vente på at smerterne forsvinder af sig selv. Især ved længerevarende forløb er det vigtigt at få udfordret og trænet ryggen relevant, da den ellers risikere at svækkes ydereligere og derved få nemmere og nemmere ved at provokere gener.

Det er vigtigt at huske at ryggen ikke går i stykker af at blive brugt, men at den skal bruges med omtanke og fornuft.

Efter en episode med ryg eller nakkesmerter, er det vigtigt at du så hurtig som mulig kommer tilbage til normal aktivitet, herunder motion og træning – dog med hensyn til de signaler som kroppen fortæller dig.

Din kiropraktor København kan hjælpe dig med en plan for genoptræning og øvelser således at du kan vende tilbage til en aktiv hverdag igen uden smerter i ryggen

Få hjælp til dine rygsmerter i dag – kontakt din Kiropraktor i København

admini

Back to top