Historik

 

BEVÆGELSESFESTIVALENS HISTORIE

Fortalt af Ellen Berring

 

Helt tilbage i 1990 startede "Aktiv Sommer".

Det var vores idé at tiltrække folk fra store byer ud på landet, for at se at kultur også eksisterede her. De kulturelle tilbud udbreder sig i takt med at Økosamfundet Dyssekilde også vokser. De kulturelle tilbud er en del af foreningen Torup Landsby Center og danner foreningen Torup Kultur Formidling i år 1997.

Festivalen startede med en annonce i Information, udviklede sin annoncering og endte som en annonce i "Det Sker i Torup".

 

 

I artiklen kan man læse at i 2006 hed ugen "Østens Bevægelsesformer", men at i året 2007 bliver den udvidet med bevægelser fra Afrika og Danmark. I 2008 bliver ugen kaldt Bevægelsesfestival som nu indholder bevægelseskulturer fra hele verden.

Citat fra et interview med Ellen Berring:

"Der er ingen grund til at lukke aftenskolen i sommerperioden. Her er der nemlig mange, der gerne vil på kursus - således også i Torup ved Hundested, hvor Torup Kulturformidling under fritidsskoler ved skole Leder Lena Becker hvert år afholder Bevægelsesfestival."

 

Nu har festivalen sin egen hjemmeside og bliver samtidig annonceret i fritidsskoler hjemmeside og brochure.

www.fritidsskoler.dk

 

Flere bevægelseNs interesserede flyttede ud på landet og en del er kommet til Økosamfundet Dyssekilde.

 

Rikke fra Sanum Yoga tog ansvar for programmet i tre år og derefter kom Sara Sena som har baggrund i moderne dans. Hun har stået for både program siden 2011, samt kreativ danse undervisning for børn og voksne.

 

Katja kom til i 2014 og har med mange års læren og væren indenfor yoga, meditation og andre bevægelsesformer, bragt spændende undervisere til festivalen og har stået for programmet siden 2015.

Copyright © All Rights Reserved