Historik

 

BEVÆGELSESFESTIVALENS HISTORIE

Fortalt af Ellen Berring

 

Helt tilbage i 1990 startede "Aktiv Sommer".

Det var vores idé at tiltrække folk fra store byer ud på landet, for at se at kultur også eksisterede her. De kulturelle tilbud udbreder sig i takt med at Økosamfundet Dyssekilde også vokser. De kulturelle tilbud er en del af foreningen Torup Landsby Center og danner foreningen Torup Kultur Formidling i år 1997.

Festivalen startede med en annonce i Information, udviklede sin annoncering og endte som en annonce i "Det Sker i Torup".

 

 

I artiklen kan man læse at i 2006 hed ugen "Østens Bevægelsesformer", men at i året 2007 bliver den udvidet med bevægelser fra Afrika og Danmark. I 2008 bliver ugen kaldt Bevægelsesfestival som nu indholder bevægelseskulturer fra hele verden.

Citat fra et interview med Ellen Berring:

"Der er ingen grund til at lukke aftenskolen i sommerperioden. Her er der nemlig mange, der gerne vil på kursus - således også i Torup ved Hundested, hvor Torup Kulturformidling under fritidsskoler ved skole Leder Lena Becker hvert år afholder Bevægelsesfestival."

 

Nu har festivalen sin egen hjemmeside og bliver samtidig annonceret i fritidsskoler hjemmeside og brochure.

www.fritidsskoler.dk

 

Flere bevægelses interesserede flyttede ud på landet og en del er kommet til Økosamfundet Dyssekilde.

 

Rikke fra Sanum Yoga tog ansvar for programmet i tre år og derefter kom Sara Sena som har baggrund i moderne dans. Hun har stået for både program siden 2011, samt kreativ danse undervisning for børn og voksne.

 

Katja kom til i 2014 og har med mange års læren og væren indenfor yoga, meditation og andre bevægelsesformer, bragt spændende undervisere til festivalen og har stået for programmet siden 2015.

 

I 2016 kom Eva med sin baggrund indenfor Kreativ Dans og en stor begejstring for at videreføre festivalen.

 

For at fejre Bevægelsesfestivalens 25 års jubileum kom der et hyggeligt hold af Ellen (stifter), Eva, Metta og Sinead i 2017.

 

I år, 2018, er holdet bag Bevægelses Festival igen Ellen, Eva og Sinead.

Copyright © All Rights Reserved